Tejfölös rúd

2017. szeptember 30. 19:30 - Graffy

img_20170930_150205_javk.jpgHozzávalók (kb. 2 tepsinyi adag):

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg zsír (én mangalicát használtam), vagy lehet vaj is, de ízesebb zsírral
  • 4 teáskanál só
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • sajt, vagy magok a tetejére

 

Elkészítés:

A lisztet összegyúrjuk a zsírral, sóval, 1db tojással és a tejföllel. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, majd késsel, hosszúkás rudakra vágjuk.
A tetejét megkenjük a másik tojással és kedvünk szerint reszelt sajtot, vagy magokat szórunk rá - én készítettem sajtosat, vegyes pirított magvasat és sajtos-petrezselymeset is.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb 180 fokon.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr2812914143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása