Hozzávalók (kb. 2 tepsinyi adag):
- 60 dkg liszt
- 40 dkg zsír (én mangalicát használtam), vagy lehet vaj is, de ízesebb zsírral
- 4 teáskanál só
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- sajt, vagy magok a tetejére
Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a zsírral, sóval, 1db tojással és a tejföllel. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, majd késsel, hosszúkás rudakra vágjuk.
A tetejét megkenjük a másik tojással és kedvünk szerint reszelt sajtot, vagy magokat szórunk rá - én készítettem sajtosat, vegyes pirított magvasat és sajtos-petrezselymeset is.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb 180 fokon.
Jó étvágyat hozzá!