Hozzávalók:
- 30dkg liszt
- 12,5 dkg hideg margarin
- 4 evőkanál tejföl
- 2 tojás
- 1 csapott teáskanál só
- őrölt és egész kömény
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- só
- bors
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belekeverjük a szódabikarbónát, az ízlés szerinti mennyiségű őrölt köményt, borsot és sót. Ezután a tojások sárgáját, a 4 evőkanál tejföllel együtt belekeverjük a tésztába. Gyorsan kell dolgozni, vagy géppel, mert nem jó ha felmelegszik a margarin a kezünktől.
Kb. 2 mm vastagra nyújtjuk a készre gyúrt tésztát lisztezett deszkán, majd csíkokat vágunk belőle, amiket a sütőpapíros tepsibe teszünk. A megmaradt tojásfehérjéket összekeverjük és megkenjük vele a csíkokat. Ekkor kedvünk szerint megszórjuk az egész köménymaggal, de persze lehet reszelt sajttal, kapormaggal, esetleg kockára vágott csemege savanyú uborkával (hidd el, nagyon finom :-), vagy ki mivel szeretné.
Betesszük az előmelegített 200 fokos sütőbe és gyorsan kisütjük. Mivel vékony, gyorsan készen van.
Jó étvágyat hozzá!