Sós, köményes ropogós

2017. július 29. 16:07 - Graffy

img_20170723_143800_javk.jpgHozzávalók:

  • 30dkg liszt
  • 12,5 dkg hideg margarin
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csapott teáskanál só
  • őrölt és egész kömény
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • bors

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belekeverjük a szódabikarbónát, az ízlés szerinti mennyiségű őrölt köményt, borsot és sót. Ezután a tojások sárgáját, a 4 evőkanál tejföllel együtt belekeverjük a tésztába. Gyorsan kell dolgozni, vagy géppel, mert nem jó ha felmelegszik a margarin a kezünktől.

Kb. 2 mm vastagra nyújtjuk a készre gyúrt tésztát lisztezett deszkán, majd csíkokat vágunk belőle, amiket a sütőpapíros tepsibe teszünk. A megmaradt tojásfehérjéket összekeverjük és megkenjük vele a csíkokat. Ekkor kedvünk szerint megszórjuk az egész köménymaggal, de persze lehet reszelt sajttal, kapormaggal, esetleg kockára vágott csemege savanyú uborkával (hidd el, nagyon finom :-), vagy ki mivel szeretné.

Betesszük az előmelegített 200 fokos sütőbe és gyorsan kisütjük. Mivel vékony, gyorsan készen van.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr912699813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása