Apák napjára kedveskedtem Édesapámnak ezzel a sütivel. Próbáltam kicsit egészségesebb formában és egészen ehető lett a végeredmény. :)
Hozzávalók:
- 10 dkg búzaliszt
- 10 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
- 8 dkg Xilit
- 8 dkg kristálycukor
- 3 db tojás
- 50 dkg magozott meggy
- 1 kávéskanál szódabikarbóna (vagy ha valaki nem szereti, akkor 1 csomag sütőpor)
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 dl tej
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat, a cukorral, édesítővel, vaníliás cukorral alaposan kikeverem. Én kézi habverőt használtam hozzá. Utána beletettem a tejet, az olajat, a fahéjat, a szódabikarbónát és ismét alaposan összekevertem. Az olaj miatt picit nehezebben megy, de jó lesz biztosan. :)
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A liszteket, az előzőleg összekevert hozzávalókra öntöm, és ismét következik egy alapos keverés.
Egy zsírpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntjük és elosztjuk a híg tésztát. Erre ráhelyezzük a meggyeket, ízlésünknek megfelelő elrendezésben. Ha nem akarjuk, hogy elsüllyedjen a meggy, akkor előtte egy kis lisztel el kell keverni őket és úgy szórogatni a tésztára.
Betesszük a sütőbe és 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült e mindenhol.
Porcukorral tálaljuk és jó étvágyat hozzá!
U.i.:
A maggal vigyázni kell, mert én magoztam magozó kézi készülékkel a sütit és sikerült abban az általam megevett 1 darabban 4 darab magot találni. :D