Hozzávalók:
- 50 dkg őrölt, diabetikus háztartási keksz
- 25 dkg margarin
- kb. 2dl diabetikus meggylé, vagy diabetikus meggybefőtt lé, vagy tej
- 20 dkg Xilit
- 4 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 vagy aki nem nagyon szereti, akkor csak fél rumaroma
A tetejére:
- 10 dkg 70%-os étcsokoládé
- 1 ek. napraforgó olaj
Elkészítés:
A darált kekszet elkeverjük a kakaóval és a Xilittel. Ebbe belekeverjük a felolvasztott margarint, valamint a meglangyosított meggy levet, a rumaromát és jól összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt (kb. fél gáztepsinyi) tepsibe egyengetjük, majd hűtőben, 1-2 órát hűtjük.
A darabokra tört csokit, vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és egyenletesen bevonjuk vele a kihűlt tészta tetejét.
Amikor a csokimáz megdermed, szeletelhetjük is.
Jó étvágyat hozzá!