Sült lazac bulgurral, párolt brokkolival és karfiollal

2016. december 17. 23:09 - Graffy

lazac_img_20161217_135239_2.jpgHozzávalók:

  • 50 dkg lazac
  • 1 pohár bulgur
  • 2 pohár víz + 3+4dl a pároláshoz
  • olivaolaj
  • lestyán
  • citromfü
  • bors

 

Elkészítés:

Ha szerencsénk van, akkor előkészített lazacot veszünk, amiben már nincs csont. Ha mégis van, akkor kiszedegetjük csipesszel. A pikkelyeket leszedjük, megmossuk a halat, papírtörlővel igyekszünk szárazra törölni, ketté vágjuk, hogy legyen 2 szelet és a bőrös felével egy tányérba tesszük. A tetejére rányomkodunk egy papírtörlőt és félre tesszük.

Egy edénybe öntünk kis olivaolajat, beletesszük a bulgurt, picit átpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és teszünk bele lestyánt. Rá öntjük a vizet és felforraljuk. 3-4 perc után félre tesszük és 20 percre lefedjük.

A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. Egy edénybe olivaolajat öntünk, bele tesszük a lecsöpögtetett zöldségeket, picit pirítunk rajta, majd ráöntjük a vizet, teszünk bele sót, borsot és lefedjük. Addig főzzük, míg picit még roppanós és leszűrjük.

Levesszük a halról a papírtörlőt és megsózzuk, borsozzuk a bőrös felét. Felforrósítunk olivaolajat egy serpenyőben és a beletesszük a bőrös felével a két haldarabot és picit kézzel belenyomunk a serpenyőbe, hogy ne pördüljön fel a bőre. Ezután a tetejére szórunk citromfűt, sót és borsot.
3-4 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is sütjük 2 percig. Én utána még 1 percre visszafordítottam a bőrös felére és rápirítottam, hogy ropogós legyen a bőre.

Tálaláskor a halat a bőrös felével felfelé tesszük a tányérra és mellé a többi köretet.

Lehet készíteni hozzá citromos majonézt, ami kiemeli az ízeket.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr4012054783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása