Sajtos hagymaleves, sok zöldséggel

2017. február 21. 20:13 - Graffy

img_20170221_192502_jav_k.jpg
Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 darab (4 cikk, mert ki hogy ismeri) fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 db nagy burgonya
  • 25 dkg brokkoli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 20 dkg trappista sajt
  • bors
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 púpos kávéskanál lestyán
  • 1 púpos kávéskanál turbolya

 

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát, a karikákra vágott póréhagymát beletesszük a felolvadt vaj és olaj keverékébe és megdinszteljük.
Utána hozzáadjuk a karikára vágott fokhagymát, petrezselyemgyökeret, répát, erre szórjuk a szerecsendiót, a frissen őrölt borsot, alaposan átforgatjuk a hagymákkal, majd egy pici vizet öntünk rá, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk.
Kb. 10 perc elteltével beletesszük a kockára vágott burgonyát és a kis rózsákra szedett brokkolit. Öntünk rá annyi vizet, hogy jól ellepje, majd tegyünk bele sót és puhára főzzük a zöldségeket. A sóból óvatosan tegyünk, mert a sajt is sós!
A lestyánt a majdnem kész levesbe tesszük, mert így jobban megőrzi az ízét.
Ha kész, akkor beletesszük a reszelt sajtot és jól elkeverjük. Ha valaki nem szereti, hogy darabos lesz a sajt a levesben, akkor tehet bele egy tejszínes tömlős sajtot is a trappista sajt helyett.

Tálaláskor pirított kenyérkockát teszünk a levesre és reszelt sajtot szórunk rá.

 

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr8812280187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása