Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 1 piros kaliforniai paprika
- 10 dkg zöldbab
- 10 dkg zöldborsó
- 30 dkg cukkini
- 3-4 db paradicsom
- 1 csipet sáfrány
- csombor
- rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg rizs
- 2 dl fehérbor
- 8 dl húsleves lé (akár leveskockából is jó)
- olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben kevés olajat öntünk és a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a kockákra vágott cukkinit. 10 perc múlva a kockákra vágott csirkemellet is beleteszem és körbe pirítom. Bele tesszük a rizst, majd ha üvegesre pároltuk, akkor a kockákra vágott paprikát, a zöldbabot és a zöldborsót, a kis darabokra vágott paradicsomot, a fűszereket a só kivételével is mellé tesszük.
Felöntjük a borral és amíg fel nem szívja a bort, addig folyamatosan kevergetjük. Felöntjük a leves lével, sózzuk és a kis darabokra vágott fokhagyma gerezdeket is belekeverjük. Kevergetve főzzük, majd ha kész, beletesszük az apróra vágott petrezselymet és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!