Lecsós csirke, másképpen

2016. december 30. 14:59 - Graffy

img_20161230_140543_jav.jpgHozzávalók:

  • 1 tk. római kömény
  • 1 tk. őrölt piros paprika
  • 1/2 tk. fokhagymapor (vagy 4-5 fokhagyma gerezd)
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 1 kk. citromfű
  • 1 kk. turbolya
  • 1 kk. lestyán
  • 1 vöröshagyma
  • 1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
  • 0,5 kg burgonya
  • pár darab szárított fafülgomba
  • 2 ek. olivaolaj
  • 1-2 dl csirkehúsleves lé
  • 2 szárny és 2 teljes comb (de ki milyen részét szereti a csirkének, azzal készítse)

 

Elkészítés:

A fafülgombákat bő langyos vízbe tesszük és 1 órát áztatjuk.
A fűszereket összekeverjük egy tálban. A kockára vágott burgonyát egy nagy jénai tálba tesszük. A vöröshagymát karikára, a paprikákat, a gombát vastagabb csíkokra, a paradicsomot félbe és vastagabb szeletekre vágjuk, majd a hagymára tesszük. Ráöntjük a húslevest (ki mennyi lével szereti, én többel), majd a csirke darabokat a tetejére.
A csirkére az olivaolajat és a fűszereket tesszük, majd alaposan összekeverjük az egészet, hogy mindent átjárjon a fűszer. Érdemes egy órát legalább pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek és még egyszer összekeverni sütés előtt.
A sütőt begyújtjuk 190°C-ra és betesszük az alufóliával lefedett jénait és kb. 50-55 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr6012083589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása