Hozzávalók:
- 1 tk. római kömény
- 1 tk. őrölt piros paprika
- 1/2 tk. fokhagymapor (vagy 4-5 fokhagyma gerezd)
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
- 1 kk. citromfű
- 1 kk. turbolya
- 1 kk. lestyán
- 1 vöröshagyma
- 1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
- 0,5 kg burgonya
- pár darab szárított fafülgomba
- 2 ek. olivaolaj
- 1-2 dl csirkehúsleves lé
- 2 szárny és 2 teljes comb (de ki milyen részét szereti a csirkének, azzal készítse)
Elkészítés:
A fafülgombákat bő langyos vízbe tesszük és 1 órát áztatjuk.
A fűszereket összekeverjük egy tálban. A kockára vágott burgonyát egy nagy jénai tálba tesszük. A vöröshagymát karikára, a paprikákat, a gombát vastagabb csíkokra, a paradicsomot félbe és vastagabb szeletekre vágjuk, majd a hagymára tesszük. Ráöntjük a húslevest (ki mennyi lével szereti, én többel), majd a csirke darabokat a tetejére.
A csirkére az olivaolajat és a fűszereket tesszük, majd alaposan összekeverjük az egészet, hogy mindent átjárjon a fűszer. Érdemes egy órát legalább pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek és még egyszer összekeverni sütés előtt.
A sütőt begyújtjuk 190°C-ra és betesszük az alufóliával lefedett jénait és kb. 50-55 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!