Leveles tésztában sült tejbegríz, meggy lekvárral

2020. április 19. 16:59 - Graffy

img_20200418_150609-01.jpegHozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (kb. 40 dkg)
  • 1 l tej
  • 25 dkg búzadara
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • kis üveg darabos meggy lekvár
  • 1db tojás
  • porcukor

Elkészítés

A tejet felforraljuk, majd a búzadarát és a cukrokat beleszórva sűrűre főzzük. Én úgy szoktam, hogy amikor párat rottyant a gríz, lefedem az edényt és elzárom a gázt. Langyos állapotban (addig nem vesszük le a fedőt) belekeverjük a vajat és hagyjuk az egészet teljesen kihűlni. Érdemes sütés előtt 4-5 órával elkészíteni, hogy eléggé kihűljön és összeálljon.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és a kihűlt tejbegrízt rákanalazzuk a tésztára, de úgy, hogy a tészta széleit üresen hagyjuk kb. 2 ujjnyira. Össze-vissza rákanalazzuk a darabos lekvárt a griz tetejére, nem kell mindenhová. Az oldalsó széleket behajtjuk, majd a hosszanti oldalról kiindulva óvatosan feltekerjük a tésztát, beletesszük a tepsibe és lekenjük a felvert tojással.
Kb. 20 percig sütjük, vagy amíg a tészta meg nem pirul. Kivesszük a sütőböl és megszórjuk porcukorral.
Ha kihűlt ferdén felszeleteljük. A legjobb ha szeletelés előtt pár órát a hűtőben tároljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr9115624410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása