Savanyú káposztás sajtos rúd

2018. március 16. 19:24 - Graffy

img_20180316_141105_jav.jpgEz a recept úgy jött létre, hogy kellene valamit sütni, de csak savanyú káposzta van otthon. :)
Így lett belőle valami, aminek akkora sikere lett, hogy elfogyott pár órán belül az egész.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 2 tojás
  • 6 púpos evőkanál kefir
  • 2 teáskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 tasak porélesztő
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 kiskanál római kömény
  • bors
  • 1 evőkanál víz

 

Elkészítés:

A 2 evőkanál olajban kipattogtatjuk a római köményt, majd bele tesszük a kis darabokra vágott káposztát, amit előtte kinyomkodtunk és megdinszteljük. Ha kész, hideg helyre tesszük. Ha kihűlt, akkor a margarint elmorzsolom a liszttel, majd bele teszek egy 1 egész tojást és a másik tojásnak a sárgáját. Az összes maradék cuccot összekeverem a margarinos liszttel igen alaposan. A kihűlt káposzta se maradjon ki mint nekem. :)

Duplájára kelesztjük (kb. 1 óra) és kisujjnyi vastagságra nyújtjuk a tésztát. Csíkokat vágunk és ritkásan elhelyezzük a tepsiben és megkenjük a villával felkavart vízzel és tojásfehérjével.
Megszórjuk tetszés szerint, köménymaggal, lenmaggal, fenyőmaggal, szezámmaggal.

Nem előmelegített (Azért, mert amíg melegszik, még kel a tészta picit.), 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr113744260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garab Ildikó 2018.03.17. 18:39:14

Azt hiszem ezt Húsvétra megsütöm. Nyami

Graffy 2018.03.17. 18:42:15

@Garab Ildikó: Helyes! Amit nem írtam, hogy olyasmi állagúnak kell lennie a tésztának mint egy kalácsnak. Sem nem puha, sem nem kemény. :)
süti beállítások módosítása