Ez a recept úgy jött létre, hogy kellene valamit sütni, de csak savanyú káposzta van otthon. :)
Így lett belőle valami, aminek akkora sikere lett, hogy elfogyott pár órán belül az egész.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg savanyú káposzta
- 2 tojás
- 6 púpos evőkanál kefir
- 2 teáskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 1 tasak porélesztő
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 kiskanál római kömény
- bors
- 1 evőkanál víz
Elkészítés:
A 2 evőkanál olajban kipattogtatjuk a római köményt, majd bele tesszük a kis darabokra vágott káposztát, amit előtte kinyomkodtunk és megdinszteljük. Ha kész, hideg helyre tesszük. Ha kihűlt, akkor a margarint elmorzsolom a liszttel, majd bele teszek egy 1 egész tojást és a másik tojásnak a sárgáját. Az összes maradék cuccot összekeverem a margarinos liszttel igen alaposan. A kihűlt káposzta se maradjon ki mint nekem. :)
Duplájára kelesztjük (kb. 1 óra) és kisujjnyi vastagságra nyújtjuk a tésztát. Csíkokat vágunk és ritkásan elhelyezzük a tepsiben és megkenjük a villával felkavart vízzel és tojásfehérjével.
Megszórjuk tetszés szerint, köménymaggal, lenmaggal, fenyőmaggal, szezámmaggal.
Nem előmelegített (Azért, mert amíg melegszik, még kel a tészta picit.), 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!