Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg graham-liszt
- 2,5 dl joghurt
- 25 dkg puha vaj
- 0,5 dl víz
- egy tasak porélesztő
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 csapott teáskanál cukor
- 1,5-2 teáskanál só (ki milyen sósan szereti, de a graham-liszt több sót kér)
- 2 db tojás
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A liszteket összekeverjük a sóval, cukorral, élesztőporral, kurkumával, a puha vajjal és 1 db tojással. Ezután beleöntjük a joghurtot és a vizet, majd alaposan összekeverjük a tésztát, ami lágyabb állagú lesz.
Tekerjük be folpackba és tegyük legalább 1 órát hűtőbe.
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. kis ujjnyi vastagra, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és egy sűtőpapíros tepsibe tesszük kicsit távolabb egymástól, mert megnőnek.
Kenjük le a felvert tojással és szórjuk meg sajttal. (Ha füstölt sajtot használunk, még jobb lesz az íze.)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 20 perc várakozás után betesszük sülni. Ha aranybarnára sült (kb. 20 perc), készen is vagyunk.