Pásztorpite

2017. október 30. 20:18 - Graffy

kepkivagas.JPGHozzávalók:

 

A húsos réteghez:

  • 50 dkg darált marhahús (én 30% marha és 70% sertéshúst használtam)
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál Worcester-szósz
  • 1 dl vörösbor
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • bors
  • mangalica zsír
  • zsemlemorzsa


A krumplis réteghez:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg sajt (én trappistát használtam)
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • szerecsendió
  • bors

 

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, és az olajon egy serpenyőben dinsztelni kezdjük. A répát, lereszeljük és az edénybe tesszük, rá a babérlevelet, megpirítjuk. A darált húst a hagymára és a répára dobjuk, darabosra lepirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét az apróra vágott fokhagymás, ízlés szerint kakukkfüvet és rozmaringot, alaposan átforgatjuk, majd megszórjuk a liszttel, ezzel is lepirítjuk. Rátesszük a Worcester-szószt, ráöntjük a bort és 15 percig pároljuk. Ha kevés a folyadék, akkor egy pici vizet önthetünk rá, bár nekem a hús engedett annyi folyadékot. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót, amivel még további 5 percig főzzük. Lehetőleg ne maradjon leveses.

Sós vízben, puhára főzzük a krumplit, leszűrjük és a vajjal összetörjük. Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, bele tesszük a reszelt sajtot és annyi tejet teszünk bele, hogy a normál püréhez képest, picit keményebb legyen az állaga.

Egy sütőtálat kivajazunk, zsemlemorzsát szórunk rá, a húsos ragut bele tesszük, a krumplit egyenletesen elosztjuk a tetején - villával szép mintát készítünk rá, mert szebb lesz a végeredmény -és 190-200 fokos sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha megpirult a teteje.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr1113118350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása