Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 50 dkg sárgabarack lekvár
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, össze morzsolgatjuk a margarinnal, majd ha már elég apró, akkor belekeverünk 2 db tojást és összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától.
Ezután betesszük a hűtőbe legalább fél órára egy folpackba betekerve és utána 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobb tésztát fél centi vastagra ellapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A lekvárt kissé kikeverjük, majd egyenletesen a tésztára kenjük (Én sütésálló lekvárt használtam, de a sima lekvárnak sem árt). A maradék tésztát szintén fél centi vastagra nyújtjuk, kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a tészta tetejét berácsozzuk vele. Vigyázzunk, a tészta könnyen szakad, de össze lehet nyomkodni. Szerintem így is el fog fogyni. Ha készen van a rács, akkor a maradék, alaposan elkevert egész tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, megvárjuk amíg langyos lesz, utána szeleteljük.
Tálaláskor, megszórjuk porcukorral.