Rácsos sütemény, sárgabarack lekvárral

2019. február 03. 15:38 - Graffy

img_20181231_191425_racsos-suti.jpgHozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg sárgabarack lekvár
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás

 

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, össze morzsolgatjuk a margarinnal, majd ha már elég apró, akkor belekeverünk 2 db tojást és összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától.

Ezután betesszük a hűtőbe legalább fél órára egy folpackba betekerve és utána 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobb tésztát fél centi vastagra ellapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A lekvárt kissé kikeverjük, majd egyenletesen a tésztára kenjük (Én sütésálló lekvárt használtam, de a sima lekvárnak sem árt). A maradék tésztát szintén fél centi vastagra nyújtjuk, kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a tészta tetejét berácsozzuk vele. Vigyázzunk, a tészta könnyen szakad, de össze lehet nyomkodni. Szerintem így is el fog fogyni. Ha készen van a rács, akkor a maradék, alaposan elkevert egész tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, megvárjuk amíg langyos lesz, utána szeleteljük.

Tálaláskor, megszórjuk porcukorral.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr7714605814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása