Almáskocka Mc szerű töltelékkel

2020. október 28. 19:27 - Graffy

almaskocka_img_20200924_055353.jpgHozzávalók:

  • 25 dkg Ráma kocka
  • 50 dkg liszt
  • 15+15 dkg kristálycukor
  • 2dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • 1 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a csipet sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, a vaníliás cukrokat, 2 db tojást, a tejfölt, belereszeljük a megmosott citromhéját, összegyúrjuk és fóliába csomagolva, a hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, és a maradék 15dkg cukorral, a fahéjjal ízesítjük. 10 perc állás után egy edényt felteszünk a tűzhelyre és belekeverjük a reszelt almánkat a lével együtt, majd hozzá keverjük a főzős pudingport. A pudingpor leírásának megfelelő ideig főzzük, majd félre tesszük hűlni. NEM teszünk bele más folyadékot, mert elég lesz az alma leve, minden ízzel és zamattal.
Ha a fele almát reszeljük le, a másik felét pedig kis kockákra vágjuk, akkor nagyon hasonlítani fog a Mc Donn@lds-os almástáska töltelékére. ;)

 A tésztát két részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk az egyik részt. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd rákenjük a langyos krémet egyenletesen elosztva, majd a másik részt is ugyan így kinyújtjuk és rátesszük a krémre. A tetejét megkenjük a felvert tojással, egy villával megszurkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-25 perc alatt készre sütjük. Nézzük a tésztás sütés közben - amikor már szép színe van, készen van -, mert lehet, hogy hamarabb is megsül, a sütőtől függően. Nekem pl. 40 perc kellett ehhez, mert nem jó a sütőm és így inkább alacsonyabbra állítottam a hőmérsékletét.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr3716262034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása