Mindennapok leves

2017. március 14. 20:23 - Graffy

img_20170314_201730_jav.jpgHozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 db cékla
  • 2 db csicsóka
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db répa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kicsi zeller
  • 1 db piros és 1 db zöld paprika
  • Fafülgomba
  • Medvehagyma
  • Kapor
  • Római kömény
  • Tárkony
  • Szerecsendió
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • kókuszzsír
  • víz

 

Elkészítés:

Az kókuszzsírt felmelegítjük az edényben, beledobjuk (a só kivételével) a fűszereket - óvatosan velük, mert a káposzta alapban fűszeres már - és picit pirítjuk. Bele tesszük a kicsire vágott savanyú káposztát és alaposan összekeverjük, majd annyi hideg vizet, hogy jól ellepje. A céklát megpucoljuk, kis darabokra vágva a káposztához adjuk, mellé tesszük a kis darabokra vágott fafülgombát, a kis darabokra vágott fokhagymákat és az egyben hagyott vöröshagymát. Amikor már rotyog, megszórjuk egy evőkanál őrölt pirospaprikával. Kicsit forraljuk és utána keverjük el a paprikát. 
Főzzük kb. 40 percig, bele tesszük kis darabokra vágott zöldséget, répát. 10 perc elteltével bele tesszük a kis kockákra vágott csicsókát. Megkóstoljuk és ha sótlan - no most :) -, teszünk bele, majd ha majdnem készre főtt minden, bele tesszük a zöld és pirospaprika karikákat, majd 10 perc elteltével a kicsi csíkokra vágott medvehagymát is bele tesszük pár percre a levesbe és készen is vagyunk.

Tálaláskor megszórjuk friss, kicsire vágott kaporral.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr4512338613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása