Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 db cékla
- 2 db csicsóka
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db répa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db kicsi zeller
- 1 db piros és 1 db zöld paprika
- Fafülgomba
- Medvehagyma
- Kapor
- Római kömény
- Tárkony
- Szerecsendió
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- kókuszzsír
- víz
Elkészítés:
Az kókuszzsírt felmelegítjük az edényben, beledobjuk (a só kivételével) a fűszereket - óvatosan velük, mert a káposzta alapban fűszeres már - és picit pirítjuk. Bele tesszük a kicsire vágott savanyú káposztát és alaposan összekeverjük, majd annyi hideg vizet, hogy jól ellepje. A céklát megpucoljuk, kis darabokra vágva a káposztához adjuk, mellé tesszük a kis darabokra vágott fafülgombát, a kis darabokra vágott fokhagymákat és az egyben hagyott vöröshagymát. Amikor már rotyog, megszórjuk egy evőkanál őrölt pirospaprikával. Kicsit forraljuk és utána keverjük el a paprikát.
Főzzük kb. 40 percig, bele tesszük kis darabokra vágott zöldséget, répát. 10 perc elteltével bele tesszük a kis kockákra vágott csicsókát. Megkóstoljuk és ha sótlan - no most :) -, teszünk bele, majd ha majdnem készre főtt minden, bele tesszük a zöld és pirospaprika karikákat, majd 10 perc elteltével a kicsi csíkokra vágott medvehagymát is bele tesszük pár percre a levesbe és készen is vagyunk.
Tálaláskor megszórjuk friss, kicsire vágott kaporral.
Jó étvágyat hozzá!