Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- kb. 25 dkg cékla
- 4 db virsli
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 2 db gerezd fokhagyma
- 2 db nagy répa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 db babérlevél
- őrölt kömény
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- olivaolaj
- víz
Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük az edényben, félrehúzzuk és bele tesszük a pirospaprikát. Jól elkeverjük és hideg vizet engedünk rá, nehogy megégjen a paprika.
Ezután bele tesszük a káposztát, amit előtte kicsire összevágtunk, mert nem spagettit akarunk enni és annyi vizet, hogy jól ellepje. A céklát megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük és a káposztához adjuk. Szórunk bele ízlés szerint őrölt köményt, borsot, de óvatosan, mert a káposztában van kömény és bors is.
Feltesszük főzni, majd kb. 30 perc után ha már majdnem puha a káposzta, bele tesszük vékony csíkokra (zsülienre) vágott - tudom, a képen nagy darabban van a zöldség, mert a kislányom nem eszi meg és így egyszerűbb kiszednie apu tányérjába :) - zöldségeket. Megkóstoljuk és ha sótlan, teszünk bele sót, majd ha készre főtt minden, a vékony karikákra vágott virslit is bele tesszük pár percre a levesbe és készen is vagyunk.
Jó étvágyat hozzá!