Savanyú káposzta leves, céklával

2016. november 27. 18:46 - Graffy

kaposzta-leves-ceklaval.jpgHozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • kb. 25 dkg cékla
  • 4 db virsli
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 2 db gerezd fokhagyma
  • 2 db nagy répa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 db babérlevél
  • őrölt kömény
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • olivaolaj
  • víz

 

Elkészítés:

Az olajat felmelegítjük az edényben, félrehúzzuk és bele tesszük a pirospaprikát. Jól elkeverjük és hideg vizet engedünk rá, nehogy megégjen a paprika.
Ezután bele tesszük a káposztát, amit előtte kicsire összevágtunk, mert nem spagettit akarunk enni és annyi vizet, hogy jól ellepje. A céklát megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük és a káposztához adjuk. Szórunk bele ízlés szerint őrölt köményt, borsot, de óvatosan, mert a káposztában van kömény és bors is.
Feltesszük főzni, majd kb. 30 perc után ha már majdnem puha a káposzta, bele tesszük vékony csíkokra (zsülienre) vágott - tudom, a képen nagy darabban van a zöldség, mert a kislányom nem eszi meg és így egyszerűbb kiszednie apu tányérjába :) - zöldségeket. Megkóstoljuk és ha sótlan, teszünk bele sót, majd ha készre főtt minden, a vékony karikákra vágott virslit is bele tesszük pár percre a levesbe és készen is vagyunk.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffycook.blog.hu/api/trackback/id/tr1412004202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása